Skip to main content

Vi på City i Samverkan önskar er alla en riktigt skön sommar. Det har varit en händelserik vår där vi tillsammans med Citys aktörer har arbetat fokuserat och medvetet med fokus på helhetsupplevelsen av Stockholm City. Vår målsättning är att Stockholm City ska vara en av Europas attraktivaste stadskärnor.

Under sommaren ökar mängden besökare och turister till City och därmed också behovet av städning, värdskap och omhändertagande. Exempelvis räknar man med 700 000 kryssningsgäster under 2019.

Våra cityvärdar och städare kommer att jobba för fullt för att ta hand om Citys besökare på bästa sätt.

Här följer tre större insatser som kommer att pågå under sommaren:

Sommar på Sergels torg

Den 14 juni invigdes Sommar på Sergels torg som är en del av ett långsiktigt arbete där vi tillsammans med andra aktörer utvecklar platser för en levande och inbjudande stad. Stockholms stad och polisen samarbetar med fastighetsägare och City i Samverkan för att öka tryggheten genom att påverka och förändra Sergels torg och Klaraområdet. Under perioden 14 juni-20 augusti fylls Sergels torg med musik, teater, konstutställning och familjeprogram med spännande oväntade besök.

Sergelgatan

På Sergelgatan arbetar vi med platssamverkan där Vasakronan, AMF fastigheter, Ramsbury, Axfast och Fastighetskontoret aktiverar gatan med olika happenings och events under hela sommaren, vilket är mycket uppskattat av besökare. Arbetet drivs och samordnas av Marita Floman på City i Samverkan. Det blir gatumusik, jazz, uppträdanden, sport, rekreation och tävlingar. Dessutom finns Sergelgatans marknad på plats varje fredag med mat och dryck.

Sommarvärdar

På uppdrag av Trafikkontoret arbetsleder City i Samverkan totalt 42 ungdomar under sommarperioden, 10 juni-9 augusti. Arbetsledning av ungdomarna sker av cityvärd Albert Nilsson på CiS. Sommarvärdarna arbete innefattar daglig plockstädning och värdskap, särskilt där det vistas många människor, till exempel på Sergels torg och i Kungsträdgården. Insatserna ger konkreta resultat i stadsmiljön och visar på omhändertagande samt skickar signalen att Stockholm bryr sig om att upplevelsen ska vara så bra som möjligt för stockholmare och turister.

X