Skip to main content

Pop up-kultur 14 juni – 20 augusti

Stockholms svart- och vitrutiga hjärta är vida känt, här uttrycker människor sin åsikt, sin glädje och sin sorg. Tusentals passerar varje dag. Nu är det dags att stanna till. I sommar bjuder Sergels torg på pop up kultur, öppet för alla att ta del av. Exakt vad som bjuds och precis när det sker förblir en överraskning men var det äger rum är helt säkert – på Sergels torg!

 

Varför anordnas Sommar på Sergels torg?

Sommar på Sergels torg är en del av ett långsiktigt arbete där vi tillsammans och genom samverkan utvecklar platser för en levande och inbjudande stad. Platssamverkan Sergels torg. Sergels torg ska vara en levande och trivsam plats året runt, sommaraktiviteterna följs höst, vinter och vår på Sergels torg.

Hur ser programmet ut för Sommar på Sergels torg?

Programmet finns publicerat på Stockholm stads Facebooksida.
Hela sommaren är Sergels torg är en plats att stanna till på. Solstolar och parasoller, en härlig gräsmatta med bord och stolar att slå sig ner vid en stund, ta en kaffe eller byta några ord med en annan besökare.
I utomhuskonsthallen bakom Under Fontänen i Sergelgången finns fotoutställning ”Himlens mörkrum – Jean Hermansons Stockholm”. Då och då flyttar Kulturhusets barn- och ungdomsaktiviteter ut sin verksamhet på torget och har högläsning och målning för barn ut i det fria. Gäster på torget är bland annat musikartister, dansare, miljöexperter och yogainstruktörer.

Vem anordnar Sommar på Sergels torg?

Sommar på Sergels torg är ett samarbete mellan Stockholms stad, Gålöstiftelsen, AMF Fastigheter, Vasakronan och City i samverkan.

Tillsammans för ett levande Sergels torg där människor trivs och vistas.

X