Skip to main content

Vi på City i Samverkan önskar er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År. Tack för ett händelserikt år där vi tillsammans med Citys aktörer har arbetat aktivt för att stärka helhetsupplevelsen av Stockholm City. Vår vision är att Stockholm City ska vara en av Europas attraktivaste destinationer. För att uppnå detta krävs ett rikt innehåll, mötesplatser och olika verksamheter som bidrar till en levande och trygg stad dygnet runt.

Året har bjudit på en rad olika projekt som har möjliggjorts genom offentlig-privat samverkan. Exempel på arbetet är platssamverkan på Kungsgatan, Sergels torg, Gamla Brogatan, Sergelgatan, Vasagatan och Drottninggatan – där vi genom lokalt engagemang tillsammans med fastighetsägare, staden och handeln har utvecklat stadsmiljön genom olika initiativ och insatser.

Våra Cityvärdar har guidat besökare, klottersanerat, rivit affischer, rapporterat in störningar i gatumiljön och arbetslett plockstädare som dagligen fokuserar på att City ska vara helt, rent och snyggt.

Under året har vi genomfört en rad undersökningar i stadsmiljön för att mäta beteenden, flöden och attityder. Ett flertal frukostseminarier har genomförts på olika teman inom frågor som berör utvecklingen av City. Vi har även arbetat med att identifiera trender och internationella influenser som kan anpassas till Citys förutsättningar.

Lördagen den 16 november invigdes #Stockholmsjul i Kungsträdgården och julbelysningen tändes på fler än 40 gator, platser och torg i Stockholm City. Cirka 20 000 besökare var på plats i Kungsträdgården och tog del av körsång, skridskouppvisning och ljuspromenader.

Se nedan länk för film och bilder från årets invigning:

https://stockholmsjul.se/upptandning-download/upptandning-kungstradgarden-2019

Åter igen stort tack för ert engagemang under året. Vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete och ett framgångsrikt 2020.

X