Skip to main content

Sommaren har kommit till Gamla Brogatan som ännu en gång har blivit utsedd till en sommargågata av Levande Stockholm. Mellan Drottninggatan och Vasagatan möbleras gatan med härliga sittgrupper och färgsprakande pelargonpelare. Samtidigt flyttar de rosa svanarna hem igen och flyger fram över gatan.

– Vi är glada att Gamla Brogatan fortsätter att vara en sommargågata! Gamla Brogatan är en modig och färgstark gata som lyckas skapa en känsla som du inte hittar någon annanstans i Stockholm. En oas mitt i city där man gärna pausar från stadspulsen en stund. I år känns det extra roligt att få möblera upp gatan, för att underlätta för folk att träffas utomhus, säger Gabrielle Gjerswold, vd City i Samverkan.

Här, i hjärtat av Stockholm, mellan Hötorget och Vasagatan ligger Gamla Brogatan. En gata där nytänkande entreprenörer, kreatörer och hantverkare erbjuder det senaste inom urbant mode, streetlife, inredning, hållbar design, mat och dryck.

Rosa svanarna har flugit hem igen

För fjärde året i rad monteras rosa svanar som flyger över gatan som årets sommardekoration. Svanarna visar på den spännande kopplingen med närheten till vattnet och naturen, mitt i den urbana stadsmiljön. Att svanarna är rosa, passar in på Gamla Brogatan som alltid vågat ta ut svängarna.

–Svanarna har samma attityd som Gamla Brogatan och tar plats i stadskärnan på ett härligt utmanande sätt. Passa på att titta uppåt och ta en selfie! Att skapa trivsamma miljöer och attraktiva platser för stockholmare och besökare är något av det viktigaste vi på City i Samverkan gör, säger Gabrielle Gjerswold, vd.

Attraktiv plats för stockholmare

Svanarna och sommargågatan är ett samarbete mellan Stockholm Stad, fastighetsägarna på gatan och City i Samverkan som tillsammans gjort det möjligt. Utvecklingen av sommardekorationerna bygger på ett mycket bra samarbete mellan parterna. Levande Stockholm, som drivs av staden, har till syfte att levandegöra stadens offentliga rum, skapa trivsamma utemiljöer och ett attraktivt stadsliv.

Besök hemsidan
www.gamlabrogatan.se 

X