Skip to main content

februari, 2019

15feb08:0009:30Stockholm City – epicentrum för handelns nästa fas?

Mer

Information om seminariet

Detaljhandelns strukturomvandling påverkar allt fler butiker och handelsplatser. Större handelsplatser har dock en tydlig fördel och driver mycket av tillväxten i den fysiska handeln. Sveriges enskilt största handelsplats är Stockholm City, men varför backar handeln där? Utgör Stockholm City ett epicentrum för nästa steg i detaljhandelsskiftet? Vem handlar egentligen i City och hur ser konsumenternas rörelsemönster i Stockholm ut?

Under 2017 stod e-handeln för nästan all tillväxt inom sällanköpsvaruhandeln om denna fördelas på näthandel och fysiska butiker. Fram till 2025 spås tusentals butiker försvinna, vilket kommer att påverka köpcentrum, handelsområden och stadskärnor i hela Sverige. Hur går det för handeln i Stockholmsregionen och hur kan den komma att påverkas av den ökande e-handeln och nya konsumtionsmönster?

Digitaliseringen medför många nya möjligheter och under 2017 lanserades Telia Crowd Insights som syftar till att analysera rörelsemönster i samhället baserat på anonymiserade mobildata och på så sätt få användbara insikter. Under 2019 lanserar HUI en ny digital tjänst, HUI Maps, som syftar till att koppla ihop detaljhandelsstatistik i ett kartbaserat verktyg. City i Samverkan har under lång tid arbetat med mätningar som Handelsindex och Upplevelseindex. Under seminariet vävs alla dessa mätningar samman och mynnar ut i en rad nya insikter och slutsatser samt en spännande analys av Stockholm City.

City i Samverkan, Telia och HUI Research bjuder in till ett kostnadsfritt frukostseminarium den 15 februari 2019 på Stockholms Handelskammare.

Program

08.00-08.15 Frukost
08.15-08.25 Inledning
08.25-08.45 Stockholmsregionen – hur ser handelsbalansen ut i länet?
08.45-09.00 Stockholm City – hur ser utvecklingen ut och vem handlar i City?
09.00-09.15 Sergels Torg – hur upplever besökarna platsen, hur ser flödena ut och vilken påverkan har ombyggnationerna?
09.15-09.30 Vidare analys, frågor och avslutning

Medverkande

Per Eriksson, VD, City i Samverkan

Marcus van Dijk, kommunikationsansvarig, City i Samverkan

Madeleine Körling, Business Developer Crowd Insights, Telia

Tobias Rönnberg, analytiker, HUI Research

 

Anmälan: OSA. Senast 12 februari

Tid

(Fredag) 08:00 - 09:30

Plats

Stockholms Handelskammare

Brunnsgatan 2, Stockholm

X