Nyheter

Aktuellt från City i Samverkan – September

September för med sig en särskilt krispig känsla i city. En känsla av nystart, duggregn och sensommarluft. Semesterfirarna har också hittat tillbaka och kontoren återbefolkas av stockholmare som kryssar mellan skolor, arbetsplatser, nöjen och upptåg.

#Tillsammansgörvistockholmcitybättre

Nytt i city

I höst ser vi fler skolväskor och pennfodral i city då vi har fått en ny skola. Stockholm International School öppnade den 15 augusti på Norra Latin som har blivit en mellan- och högstadieskola igen efter år som konferensanläggning.

Vi har också förmånen att välkomna musikskapare till möten och kreativa samarbeten på The Nodes 2 400 kvm under fontänen på Sergels torg. Nu har äntligen musikkreatörerna fått sitt vardagsrum med 15 inspelningsstudior och replokaler, mötesrum och ytor för skapande. Som de själva säger: ”Vi är kreatörens hem och publikens vardagsrum samt möjliggöraren för det adderade värde som behövs för att Stockholm skall vara en riktig musikstad”.

Frukostseminarium 28/9

Undersökning om hur Stockholm city uppfattas

Vår citykärna är för alla, men en fråga vi ställde oss var – är alla här? Eller finns det en potential att välkomna fler till city?
Vår nyfikenhet fick oss att undersöka 2 000 stockholmares uppfattning om Stockholm city. Rapporten släpps på vårt seminarium 28 september på Playhouse Teater i Stockholm city kl. 8.00-9.30.

Till anmälan

Vi rekryterar!

City i Samverkan växer och vi letar nu efter en ny kollega i form av en Projektansvarig platsutvecklare. 

Vi söker en lyhörd relationsbyggare som brinner för att skapa värde för människor, samhälle och företag genom att utveckla hållbara platser och upplevelser. Vår vision är att Stockholm city ska bli Europas mest attraktiva stadskärna så vi välkomnar någon som känner lika starkt för det som vi gör. Om du känner dig manad så kontakta Real Competence som vi samarbetar med i denna rekrytering, eller tipsa gärna vidare.

Så går det för city

City i Samverkan samlar statistik & analys om Stockholm city och våra undersökningar finns tillgängliga på hemsidan för våra medlemmar. Här kan ni ta del av undersökningarna i sin helhet.

STATISTIKSLÄPP

  • Handelsindex juli – Stark handelsomsättning i juli månad
    Handelsindex för sällanköpshandeln i city juli månad var +6% jämfört med juli 2022 och +9% jämfört med juli 2019, året före pandemin. Ackumulerat för perioden januari-juli var omsättningen lika stor som 2019.
  • Handelsindex juni
    Handelsindex för juni 2023 indikerar en ökning på +3% jämfört med juni 2022 och -5% jämfört med 2019.

KOMMANDE STATISTIKSLÄPP

  • Handelsindex augusti (släpps i september)
    Hur gick det för sällanköpshandeln i augusti?
  • Undersökningen ”Ett city för alla” (släpps 28 september)

Inom ett par veckor kommer vi lansera vår uppdaterade hemsida. Utöver byte av färg och form till vår nya grafiska profil är den stora förändringen att vi gjort om inloggningen för er medlemmar. För att ni ska komma åt all statistik och rapporter mm. som är medlemsexklusivt så kommer var och en att behöva registrera er som användare.  Ni kommer få ett separat mail med instruktion om hur ni registrerar er och väljer lösenord.


Vi ser fram emot fler berikande samtal under hösten. Ha tills dess en riktigt trevlig sommar!

Monica Bruvik, VD, City i Samverkan
monica.bruvik@cityisamverkan.se