Nyheter

Aktuellt från City i Samverkan – April

Nu väntar väl alla på vårens verkliga intåg i city? Många med oss gör allt för att bereda plats för solsken, värme och flanerande besökare i stan. Så passa på att njuta när solen tittar fram. Men glöm inte heller att vi kan göra så mycket mer, och på fler platser, för att bygga ett attraktivt, tryggt och trivsamt city! 

Kontakta oss gärna om du har någon idé!
#tillsammansgörvistockholmcitybättre

Nya härliga vår/sommar-dekorationer i city

Vi är glada att vi har fått jobba med Drottninggatans och Sergelgatans nya härliga dekorationer. Stora röda vallmoblommor och färggranna lyktor ramar in gatorna och skapar glädje. 

Stort tack till alla fastighetsägare som är med och bidrar till dessa svävande utsmyckningar som berikar city. Här kan du läsa mer om dekorationerna på Drottninggatan och Sergelgatan.

Inbjudan till seminarium & årsmöte 29/5

”Så går det för city”
Vill du veta hur city har utvecklats det senaste året? Och hur det går med vårt gemensamma arbete att göra Stockholm city mer attraktivt att bo, besöka och verka i?
Välkommen till vår årliga avstämning!

Så går det för city

Vi samlar statistik & info om Stockholm city och rapporterna finns tillgängliga på hemsidan för våra medlemmar.

STATISTIKSLÄPP

  • Handelsindex februari – Månadens omsättningsutveckling ökade 5,5 procent, se rapporten för mer info om årsutveckling och analys.
  • Besöksindex mars – Månadens gångtrafikflöden minskade 1 procent, se rapporten för mer info om årsutveckling och analys. 

KOMMANDE STATISTIKSLÄPP

  • Handelsindex mars (släpps v.19)
    Hur gick det för sällanköpshandeln i mars?
  • Besöksindex april (släpps v.19)
    Hur utvecklades gångtrafikflödena i april?

Klassiska vårtecken i april

Här är tre tips som visar att våren verkligen är på gång:

Gröna Lund öppnar 🎡 Den 27 april öppnar Gröna Lund för säsongen. Parken är som vanligt fullspäckad med skoj för både stor och liten. Det bjuds som alltid på spännande åk, rafflande 5-kamp och fler än 40 häftiga konserter. 
Till Gröna Lund

Körsbärsblommans dag 🌸 Kom och fira Körsbärsblommans dag den 28 april i Kungsträdgården. Det blir en dag med japansk kultur, workshops, scenuppträdanden och aktiviteter kring körsbärsträden. Scenprogrammet pågår kl. 13.55-16.00. 
Till Kungsträdgården

Valborg på Skansen 🔥 Den 30 april ska vintern städas bort och våren sjungas in kring valborgsmässoelden. På Skansen börjar firandet kl. 14.00 och inramas av fanor och studentikost spex. På kvällen blir det vårtal, körsång, musikunderhållning och tändning av majbrasan!
Till Skansen

”Ett tryggare Stockholm city”

Den 20 mars hade vi ett seminarium på temat ”Ett tryggare Stockholm city”. En namnkunnig panel diskuterade Stockholm citys potential att vara en ännu tryggare och mer attraktiv stad genom samverkan.
Du som missade seminariet kan läsa en kort sammanfattning här.

Stockholm blir Swiftholm i maj

Den 17-19 maj spelar Taylor Swift för ett utsålt Friends Arena och  Stockholm kommer fyllas av minst 150 000 fans från 134 olika länder. Tillsammans förväntas de spendera flera miljoner på mat, boende, outfits, nöjen etc. 

Det kommer bli en fantastisk helg med Taylor i stan! Lås oss visa upp det bästa av Stockholm för alla Swifties på besök 💙

Gör ni något relaterat till Taylor Swift så lägg gärna in det i Visit Stockholms eventkalender. Frågor eller idéer kring Swifties – hör av er till Elin Karlsson elin.karlsson@stockholm.se

För dig som vill lära känna Taylor Swift närmare så vill vi tipsa om P3 Musikdokumentär del 1 och del 2.


Hör gärna av dig om du har några frågor eller förslag!

Monica Bruvik, VD, City i Samverkan
monica.bruvik@cityisamverkan.se