På stan

Höstlovskul med stadshustornet!

Under höstlovet händer flera roliga aktiviteter kopplat till Stadshusets torn. Vad sägs om att klättra upp i tornet eller ändra formen på tornets utseende?

Besök och klättra upp i stadshustornet

365 trappsteg till toppen, 106 meter högt med en vikt på 4000 T-rex! Det här är Stadshusets torn – orkar du ta dig upp?
En utmaning för alla barn i sällskap med en vuxen väntas under höstlovet 30 oktober – 5 november. På toppen möts ni av en sagolik vy över hela staden. Kom ihåg varma kläder och var på plats i god tid. För information om biljetter och besökstider, läs mer här: Besök stadshustornet

Workshops – bygg om stadshustornet

Bli arkitekt för en dag! En rolig aktivitet för hela familjen där du får skapa din eget variant av Stadshusets torn. Högre, lägre, krokigt eller runt? Du väljer själv form och bygger ditt torn i papper för att sedan placera den på en modell.
ArkDes, museet för konst och design har tagit fram upplägget för workshoparna som leds av arkitektstudenter och bibliotekarier. De utgår från originalritningarna och från en 3D-printad miniatyrmodell av Stadshuset vilket gör det extra spännande.

När du har utformat ditt eget torn placeras den på miniatyrmodellen så du får se hur Stadshuset skulle ha sett ut med ditt torn på. En rolig, kreativ och kostnadsfri aktivitet som passar hela familjen.
Aktiviteten hålls på flera bibliotek under höstlovet. Se på Stockholms stadsbiblioteks hemsida om du behöver boka en plats eller om det är drop-in: Stadsbibliotekets webbplats
Aktiviteten arrangeras av Stockholms stadsbibliotek, i samarbete med ArkDes.