City i samverkan - Stockholmsjul På stan

Invigning Stockholmsjul 2022

På lördag den 12 november kl. 15.00 invigs Stockholmsjul i Kungsträdgården. En årlig och uppskattad tradition där många samlas för att välkomna julen till Stockholm City.

För första gången sedan 2019 kan vi äntligen bjuda in till en live-invigning på stora scenen i Kungsträdgården. Det blir invigningstal och härlig julmusik som sätter stämningen. Programmet börjar kl. 15.00 och vid kl. 15.30 tänds julbelysningen samtidigt på över 40 centrala gator och torg i Stockholm. Vi välkomnar alla att fira in Stockholmsjul tillsammans med oss.

Stockholmsjul
Stockholmsjul är ett samverkansprojekt mellan City i Samverkan, Stockholms stad och fastighetsägarna som startades 2011 för att utveckla julbelysningen i Stockholm City. I vintermörkret har julbelysningen en viktig funktion för att skapa trivsel, trygghet och en kommersiell dragningskraft för verksamheter i Stockholms stadskärna. Idag är det ett av Europas mest sammanhållna julbelysningsprojekt med över 40 dekorerade gator och torg. Tack vare gemensamma satsningar skapar vi en modern jul med tradition och bygger tillsammans Stockholm som juldestination ännu starkare.

Årets julbelysning är tänd från 12 november fram till tjugondag Knut. Med hänsyn till rådande omständigheter kommer julbelysningen begränsas något genom att vara släckt nattetid vardagar vilket ger en 30-procentig energibesparing. Julbelysningen är mycket viktig för besökarnas trivsel och trygghetsupplevelse i Stockholm City.

Precis som tidigare år finns en karta över gator och torg med julbelysning och dekorationer. Kartan är för de som vill uppleva och njuta av Stockholmsjul och finns att hämta på en rad olika platser i Stockholm City samt på hemsidan stockholmsjul.se.

Besöksundersökning
Varje år genomför Stockholmsjul en besöksundersökning där drygt 1 500 besökare intervjuas under december månad. Undersökningen som utfördes 2021 visade att 96% av stockholmarna anser att julbelysningen har betydelse för hela Stockholm som juldestination och 86% rekommenderar andra ett besök för att uppleva den mysiga julstämningen i Stockholm City.

Hemsidan stockholmsjul.se uppdateras löpande med info om invigningen och juliga aktiviteter.