På stan

Jullunch 19 december

Den 19 december kl. 11-14 är Stockholms godaste jullunch är tillbaka i Kungsträdgården. Några av Sveriges främsta kockar lagar jullunchen och intäkterna går oavkortat till Stockholms Stadsmissions arbete för människor i utsatthet. Ta med kollegor, vänner och släkt för att äta en lunch som både gör gott och smakar gott.

Tid: 19 december klockan 11.00-14.00
Plats: Kungsträdgården
Pris: 100 kr eller vad du själv önskar runda upp till. Betalar gör du på plats, swishnummer 123 103 59 71 eller kort.

Köp en, betala för två

Under lunchen säljs gröt och julmackor till priset av 100 kr. Julens mest värdefulla erbjudande är dock ”Köp en, betala för två”. Har du inte möjlighet att vara med på plats? Swisha då gärna din gåva till 123 103 59 71❤️

Julklappsinsamling

I samband med jullunchen anordnas även en julklappsinsamling i Kungsan, för både vuxna och barn. Julklapparna skall vara nya och oinslagna, så att Stadsmissonens personal lätt kan anpassa klapparna till rätt person. Läs mer här om vilken typ av klappar som efterfrågas🎁

Ta inte med begagnade kläder, då det inte finns någon möjlighet att ta emot dem under jullunchen. Alla sådana gåvor hänvisar vi till närmsta second hand-butik.

Kända kockar och underhållning

Jullunchen lagas på plats av Sveriges kockelit och julstämningen höjs ytterligare av underhållningen på scenen som elever från Jazzcentrum Kulturskolan Stockholm står för. Läs mer om Kulturskolan här.

För människor i utsatthet

Jullunchen för människor i utsatthet är ett initiativ startat av Johan Turesson och Anders Sewerin från Sweden Foodtech. Jullunchen är ett samarbete mellan Stockholms Stadsmission, Sweden Foodtech, City i Samverkan och projektet Stockholmsjul. Alla intäkter går oavkortat till Stockholms Stadsmissions arbete för människor i utsatthet. Jullunchen i Kungsträdgården arrangerades för första gången 2012 och vi vill att det ska vara en självklar jultradition för stockholmare.