På stan

Kulturhuset fyller 50 år!

Kulturhuset har under 50 år förgyllt stockholmarna med konst och kultur. Under 2024 välkomnas du att delta i festligheter och evenemang där Kulturhuset firar tiden som gått och den spännande resan framåt.

100 miljoner besökare

50-årsjubiléet sammanfaller med att besökare nummer 100 miljoner kommer passera in genom entrén, något som beräknas ske i april. Räkningen går att följa på en skärm över entrén från Sergels torg. Väldigt kul och festligt tycker vi!

Några av höjdpunkterna under jubileumsåret är en nostalgifylld Kulturnatt, utställningen Loop av liv – konst i en ny tid som skapats tillsammans med hundratals stockholmare, lansering av en helt ny litteraturpodd och släpp av en bok om husets arkitektur. Särskild uppmärksamhet riktas även mot unga under årets läslov med en extra satsning.

– Vi ska fira tillsammans men också blicka framåt på de kommande 50 åren! På Kulturhuset ska du kunna möta både den erkända och den oetablerade kulturen, spets och bredd, förnyelse och förutsägbarhet, igenkänning och provokation, helt i linje med den ambitionen som fanns redan 1974, säger Kulturchefen Linda Beijer.

Ett kulturhus för stora och små

Förutom nio olika scener för teater, konserter, dans och debatt, rymmer huset den toppmoderna Klarabiografen, fem bibliotek och fyra gallerier för utställningar. Dagligen finns det utställningar, evenemang och aktiviteter – här kan du se Kulturhusets kalender.