På stan

Kulturnatt Stockholm 20 april

Lördagen den 20 april är det äntligen dags för Kulturnatt Stockholm! Kulturverksamheter över hela stan öppnar sina dörrar med fri entré för alla besökare. Hela kvällen kan du ta del av dans, arkitektur, musik, teater, litteratur och mycket mer. 

Här kommer några tips från oss:

Aviciis liv och musik – upplev hans resa
Lyssna på osläppt musik, DJa framför tiotusentals skrikande fans och sjung VR-karaoke. Välkommen till Avicii Experience på Sergelgatan.

Fest i Stadshuset!
Dansa till svängig jazz i Gyllene salen och ta ett bubblande glas i Blå hallen. Delta i ett festligt quiz, upplev de praktfulla festsalarna och klättra upp för Stadshustornet. Kom och festa loss i Stadshuset!

Dramaten öppnar sina dörrar
Välkommen in i Dramatens värld och möt kostymavdelningen, mingla med skådespelare, måla monstermasker och se utdrag från Dramatens repertoar på Stora scenen. Det här och mycket mer kan du uppleva på Dramaten.

Silent Disco + öppen repetition
Kom till Kulturhuset Stadsteatern och upplev Unga Klaras öppna rep och kommande storproduktion ”Mitt hjärta säger: Lev, skrik, andas”. Avsluta kvällen med att dansa loss till den absolut bästa musiken från 70-talet i ett Silent Disco 🪩

Maxat med musik och takvisningar
Kom till Konserthuset och upplev mäktig skräckmusik på orgel, körkonsert, takvisningar, instrumentprovning och konserter med unga musiker. Se hela programmet på Konserthuset här.

Dansa loss i Kungsträdgården
Dansbanan öppnar och dansbandet Larz-Kristerz bjuder på svängiga låtar att skaka loss till. Njut av musik, mat och dryck i food trucks vid dansbanan på Kungsträdgården.

Escape room, cosplay, K-pop-dans, japanska tv-spel och Taiko
Välkommen till Östasiatiska museet och spela japanska tv-spel med Bandai Namco, prova på cosplay, testa escape room, se på taikokonsert på Tyghusplan och dansa K-pop långt in in på natten.

Om Kulturnatt Stockholm

Kulturnatt Stockholm är ett samarbete mellan Stockholms stad och Stockholms kulturliv. Stockholms stads kulturförvaltning samordnar och marknadsför evenemanget medan kulturlivet står för det kulturella innehållet – själva programmet.