Pressmeddelande

Invigning av Stockholmsjul 2023

Lördag den 11 november kl. 16.00 invigs Stockholmsjul i Kungsträdgården. En årlig och uppskattad tradition där många samlas för att välkomna julen till Stockholm city.

Stockholms trafikborgarråd Lars Strömgren inviger julen i Stockholm. Gry Forssell leder oss från scenen tillsammans med The High Society – Karl Dyall, Joachim Bergström & Rennie Mirro som bjuder på härlig julmusik som sätter stämningen.

Programmet börjar kl. 16.00 och vid kl. 16.30 tänds julbelysningen samtidigt på över 40 centrala gator och torg i Stockholm. Vi välkomnar alla att fira in Stockholmsjul tillsammans med oss.

Stockholmsjul
Stockholmsjul är ett samverkansprojekt mellan Stockholms stad, fastighetsägarna i city och City i Samverkan och startades 2011 för att utveckla julbelysningen i Stockholm city. I vintermörkret har julbelysningen en viktig funktion för att skapa trivsel, trygghet och en positiv dragningskraft för verksamheter i Stockholms citykärna.
Idag är Stockholmsjul ett av Europas mest sammanhållna julbelysningsprojekt med över 40 dekorerade gator och torg. Tack vare gemensamma satsningar skapar vi en modern jul med tradition och bygger tillsammans Stockholm som juldestination ännu starkare.

Nytt för i år är Nybrogatan som nu får härligt röda julkulor på samma sätt som Grev Turegatan och Humlegårdsgatan.

Årets julbelysning är tänd från 11 november fram till tjugondag Knut. Julbelysningen är mycket viktig för besökarnas trivsel och trygghetsupplevelse i Stockholm city.

Precis som tidigare år finns en karta över gator och torg med julbelysning och dekorationer. Kartan är för de som vill uppleva och njuta av Stockholmsjul och finns att hämta på en rad olika platser i Stockholm city samt på hemsidan stockholmsjul.se.

Besöksundersökning
Julbelysningen i Stockholm city betyder mycket för invånarna och besökarna. Stockholmsjul genomförde 2022 en besöksundersökning där drygt 1 500 besökare på stan intervjuades under december månad. Den visade att 85 % tycker att Stockholm är en trevlig julstad och 91 % uppfattar satsningen på julbelysning på gator och torg som mycket attraktivt. 92% anser att satsningen på julbelysning har betydelse för hela Stockholm som juldestination.

Hemsidan stockholmsjul.se uppdateras löpande med info om invigningen och juliga aktiviteter under kategorin kalendarium.

Foto: Mikael Sjöberg